Ket & Doc

Jaarlijks vijf korte jeugddocumentaires die dankzij het VAF, Ketnet en JEF in première gaan op het Jeugdfilmfestival Antwerpen! Bekijk ze met de klas en gebruik het lesmateriaal om een scala aan thema's bespreekbaar te maken.

Het Ket & Doc traject

Ket & Doc is een uniek format: elk jaar maken vijf Vlaamse filmmakers vijf korte jeugddocumentaires die doorheen heet maakproces worden afgetoetst bij het doelpubliek. Het resultaat? Een blik op de wereld door de ogen van een kind. Alle verhalen uit de 15-minuten durende films zijn waargebeurd en herkenbaar.

Ket & Doc is een samenwerking van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Ketnet en JEF. De deelnemers volgen een traject van meer dan een jaar, waarin hun script op punt wordt gesteld. Daarna beginnen de opnames, ondersteund door een productiepremie van het VAF/Mediafonds en Ketnet. De films worden voorgelegd aan een kinderpanel om de inhoud verder aan te scherpen, en gaan daarna in première tijdens het JEF festival. Later worden ze uitgezonden via de verschillende kanalen van Ketnet.

Ket & Doc heeft de jeugddocumentaire in Vlaanderen op korte tijd stevig op de kaart gezet. Ket & Doc films draaien op alle grote internationale festivals en inspireren elk jaar een nieuwe generatie filmmakers. Bovendien vult JEF ze jaarlijks aan met bijhorend lesmateriaal, zodat ze ook in het onderwijs een tweede leven krijgen.

De oproep voor inschrijvingen wordt o.a. verspreid via het VAF.

Ket & Doc selectie 2023

Ket & Doc in het onderwijs

Kind met vinger in de lucht tijdens schoolvoorstelling
Faye Wolfs

De Ket & Doc-films zijn voornamelijk gericht op kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar en bieden oneindig veel mogelijkheden in de klaspraktijk.

  • Boek de films apart of in een compilatie om met je klas te bekijken.
  • Download de lesmappen bij de films om met je klas dieper op de thema's in te gaan.
  • Combineer een korte documentaire met de workshop documentaire.
  • Bezoek tijdens JEF festival de première van de nieuwste lading Ket & Doc films, en combineer voordelig met een workshop en een bezoek aan ons XL-Medialab.

Ket & Doc voor vertoners

Programmeer Ket & Doc-documentaires apart of in compilatie in jouw scholenaanbod en combineer met een workshop.

Boek de films hier.