Ket & Doc 2024: Hannah & De Krokodil

hannah & de krokodil filmstill
Hoe maak je een heftig onderwerp bespreekbaar? Door er een geanimeerde documentaire over te maken vol heldere kleuren en frisse stemmen. De complexiteit van een eetstoornis wordt verbeeld via een persoonlijke getuigenis, die het belang van een familiaal netwerk en medische zorg benadrukt.
Wanneer Fien ontdekt dat haar zus Hannah wordt bedreigd door een gemene krokodil die haar heel mager en ziek maakt, staat de wereld op zijn kop. Samen met hun ouders proberen Fien en Hannah de krokodil te verslaan, zodat Hannah haar volgende verjaardag haalt.

Advies van Eetexpert

Hannah en de Krokodil is een puur stukje film waarin een zus contactherstel zoekt met haar zus met een eetstoornis. De film kan bij jongeren heel wat herkenning losmaken die in klascontext niet veilig kan worden opgevangen. Daarom leent deze film zich eerder voor gebruik in therapeutische context, niet voor bespreking van eetstoornissen in de klas.

Tip

In klasverband blijkt het erg belangrijk niet het probleemgedrag, maar groeithema's die iedere jongere vooruit helpen aandacht te geven: zoeken naar een gezonde leefstijl, het opbouwen van lichaamstevredenheid, leren hanteren van emoties, omgaan met sociale media. Specifiek voor schoolteams vind je hiervoor volgende materialen op www.eetexpert.be : ivm jouw klasgesprekken, lespaketten ivm lichaamsbeleving en sociale media en een stappenplan ivm preventie van eetstoornissen op school

Film bekijken of programmeren

Met het gezin

In de cinema

Met de klas

In de cinema

Vraag een vertoning aan in de buurt van je school

Vraag film aan

Programmeren

Boeken op mijn locatie

Praktische info

Alles informatie kan je nog eens rustig nalezen in onze FAQ.

Naar FAQ voor vertoners