Les in beeld

JEF ontwikkelt momenteel Les in beeld, een handig platform voor leerkrachten vol inhoudelijke werkvormen en thematische kortfilms voor in de klas.

Les in beeld, een platform in ontwikkeling

Voor wie?

Leerkrachten zullen op Les in beeld themaopdrachten en korte films vinden voor zowel kleuter-, lager als middelbaar onderwijs. Allemaal zijn ze bruikbaar om de sleutelcompetenties van je leerlingen te ontwikkelen.

We werken het inhoudelijke materiaal uit in samenwerking met een waaier aan partnerorganisaties.

Hoe werkt het?

Van zodra het platform online komt, maak je een account aan.

Aan de hand van de onderwerpen die jij in de klas behandelt, vind je met een handige zoekfunctie geschikt beeldmateriaal met bijbehorende opdrachten, tools en activiteiten.

Vind kortfilms ter illustratie of als startpunt voor groepsgesprekken, doe-opdrachten en meer.

Hoeveel kost het?

Voor 30 euro per jaar krijgt jouw klas toegang tot het volledige platform: alle kortfilms, thematische groepsgesprekken en doe-, maak- en schrijfopdrachten. Voor 100 euro per jaar heb je een schoolabonnement.

Wil je op de hoogte blijven over de lancering van Les in Beeld?

Alvast aan de slag?

Volg onze vorming 'Hoe kritisch kijken naar beelden'

In een wereld waarin de voortdurende mediastroom niet meer weg te denken is, kan het soms moeilijk zijn om te herkennen hoe die onze gevoelens, kennis en gedrag beïnvloedt. Ook jouw leerlingen worden geconfronteerd met propaganda en fake news, maar hoe leer je hen kritisch naar beelden te kijken?

In deze vorming bezorgen we jou als leerkracht de tools mee om deze overtuigende technieken te herkennen en om te zetten in actieve creatieopdrachten.