Elke dag film - sneeuw en ijs

  • 21/03/2020
  • W Festivals
  • W Televisie

Wanneer jij de wijde wereld niet in mag, haal de wereld dan in huis. Via films. En om niet te vergeten hoe mooi die buitenwereld wel is, kiezen we enkel de allerbeste, allermooiste films uit. Al deze titels zijn bij jou in de huiskamer beschikbaar. Ontdek ze op dvd, Universcine.be, Telenet, Netflix, Dalton.be, Lumièrefilms.be ... Blijf lekker binnen, de film gaat beginnen!

Vandaag begint de lente. Maar we hebben dit jaar nauwelijks een sneeuwvlok zien vallen. Daarom zwaaien we de winter uit met zeven films over sneeuw en ijs. Zet de verwarming uit, kruip voor de televisie met sjaals en winterjassen aan en vervang de popcorn gewoon door een ijsje. Lekker klappertanden!

1. Julius in Winterland


Julius woont in het weeshuis. Wanneer het kerstfeest voor de deur staat, gebeurt er iets vreemds: op magische wijze belandt hij in Winterland en gaat er op zoek naar de verdwenen kerstman. In de voetsporen van de akelige Krampus, krijgt hij hulp van Herman, een marsepeinen varken. 

Kerstmis is al een poosje achter de rug, maar voor dit heel bijzonder geanimeerde avontuur ga je tot over je oren in de sneeuw. Wie kan er weerstaan aan lekkere varkensbillen van marsepein?

Te vinden op UniversCine & JEF dvd

2Happy feet


Keizerspinguïns zingen om hun liefdespartners te bekoren. De kleine pinguïn Mumble kan helemaal niet zingen, maar hij kan dansen als de beste. Tapdansen is zijn specialiteit. Met die grote flapperpoten ziet dat er prachtig uit, maar zijn soortgenoten vinden er niks aan. Ze vinden dansen zinloos en idioot. Maar misschien komt er ooit een dag waarop ze Mumble’s talent zullen leren waarderen.

Tapdansen op ijs … da’s even moeilijk als kunstschaatsen op de dansvloer. Een dappere, kleine held en veel aanstekelijke liedjes in een rasechte ijsklassieker!

Te vinden op PlayMore van Telenet & Netflix   

3. Operation arctic


Door een dom toeval belandt Julia met haar kleine broer en zus op een verlaten eiland in de poolzee. De wind waait er ongenadig over de ijsvlakte, de sneeuw ligt er meters hoog. In deze extreme omstandigheden begint een genadeloze overlevingsstrijd. Samen moeten de kinderen afrekenen met honger, kou en een gevaarlijke ijsbeer. Maar hoe lang kunnen ze stand houden? Intussen probeert hun familie op het vasteland wanhopig een spoor te vinden van het verdwenen drietal…

Spannende survival film in een meedogenloos decor.

Te vinden op Dalton.be & UniversCine & JEF dvd

 4. Polar express


Op kerstavond gaat een jongetje naar bed met een wrange glimlach: hij gelooft niet meer in Kerstmis, de magie is voorbij. Die nacht wordt hij wakker van een luid geraas. Voor zijn huis komt op onverklaarbare wijze een trein tot stilstand. De conducteur nodigt hem uit in de ‘Polar Express’ voor een reis naar de noordpool. 

Een suikerzoete film, maar ook een technisch hoogstandje. Dit was een van de eerste films die probeerde computeranimatie en live action te vermengen. 15 jaar later zien deze special effects er vooral schattig en charmant uit.

Te vinden op Netflix & iTunes

5. Reis naar het noorden


Sint-Petersburg, 1892. Sasha droomt ervan om in de voetsporen te treden van haar opa, een poolreiziger die nooit terugkeerde van zijn laatste expeditie. Dat is niet naar de zin van haar rijke ouders, die al een huwelijk voor haar hebben gepland. Sasha vlucht de stad uit, monstert aan op een schip en begint aan een lange reis… naar het noorden.

De poolwind fluit je om de oren in dit prachtig geanimeerde verhaal over een dapper meisje. Sasha houdt zich moedig staande tijdens een gevaarlijke scheepsreis en een uitputtende tocht over het ijs.

Te vinden op Dalton.be & UniversCine & vrt.nuJEF dvd

6. Aïlo: het dappere rendier


In de ongerepte natuur in Lapland wordt Aïlo geboren. Moeder waakt bezorgd, want tijdens hun lange trektocht door de besneeuwde wildernis kruist Aïlo het pad van gevaarlijke beesten, zoals beren, wolven, adelaars, vossen, een lynx en de onverschrokken veelvraat.

De filmmakers volgden Aïlo in de vrije natuur, een non-stop spektakel van licht en kleur: heldere schaduwen, fonkelwitte sneeuw, glinsterende sterren en het noorderlicht achter de heuvels. Het ontwaken van de wilde natuur is een adembenemende belevenis.

Binnenkort te vinden op UniversCine

7. Solan & Ludwig: de sneeuwmachine


In het dorpje Flåklypa wacht iedereen ongeduldig op de komst van sneeuw. Ten einde raad probeert uitvinder Reodor een sneeuwmachine te bouwen. Maar wanneer die in verkeerde handen valt, komt de toekomst van het vreedzame dorpje in gevaar. Kunnen de brutaal gebekte eend Solan en de timide egel Ludwig de toestand nog redden?

40 jaar na hun optreden in de wonderbaarlijke kinderfilmklassieker De grote prijs van Smöreberg hebben de personages nog niets aan charme ingeboet. We zien hen aan het werk in hun knusse huisje, waar ze kibbelen, kletsen en elkaar voor de voeten lopen.

Te vinden op Dalton.be & Uncut & JEF dvd


Veel kijkplezier!
We houden je binnenkort op de hoogte met een nieuwe reeks filmtips.