Elke dag film - terug naar school

  • 09/05/2020
  • W Festivals
  • W Televisie

Wanneer jij de wijde wereld niet in mag, haal de wereld dan in huis. Via films. En om niet te vergeten hoe mooi die buitenwereld wel is, kiezen we enkel de allerbeste, allermooiste films uit. Al deze titels zijn bij jou in de huiskamer beschikbaar. Ontdek ze op dvd, Universcine.be, Telenet, Netflix, Dalton.be, Lumièrefilms.be ... Blijf lekker binnen, de film gaat beginnen!

Iedereen zin om weer naar school te gaan? Je hebt nog even tijd om jezelf voor te bereiden via deze films. Zo weet je weer hoe het leven op school eraan toegaat. En moet je nog langer thuis blijven? Troost jezelf dan met deze films. Zo zie je meteen weer wat je allemaal mist … of niet.

1. De Boskampi’s


Rik Boskamp, de zoon van een sullige boekhouder, wordt vaak gepest. Wanneer ze gaan verhuizen en Rik op een nieuwe school terecht komt, bedenkt hij voor zichzelf een nieuwe identiteit. Vanaf nu heet hij Rikkie Boskampi, zoon van de beruchte maffiabaas Paulo Boskampi. Tot er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rikkie zijn leugen volhouden?

Te vinden op iTunes & Netflix

2. De superheld


Modulf vindt zichzelf een echte held, ook al wordt hij dagelijks met z’n hoofd in de schooltoiletten geduwd. Tot er een nieuw meisje op school komt. Ze praat gek, ziet er gek uit en gedraagt zich gek … een gedroomd pestslachtoffer. Maar Lise zegt precies wat niemand anders durft zeggen. Bijvoorbeeld dat het niet okay is om jezelf te laten pesten.

Te vinden op UniversCine, Dalton.be, uncut & JEF dvd

3. Le nouveau


Benoît is nieuw op school. Verlegen en klunzig is hij het ideale slachtoffer van alle pesters. Wanneer hij een feest geeft waarop maar drie leerlingen komen opdagen, staat zijn besluit vast: deze losers worden samen de coolste bende van de hele school. En het wordt nog leuker wanneer er een aardig meisje opduikt waarmee Benoît het uitstekend kan vinden.

Te vinden op Lumière

4. Brammetje Baas


Brammetje Baas kan een heleboel dingen. Hij kan drummen op tafel, hoger springen dan papa en wel drie meisjes op de kar trekken. Er is maar één ding dat Brammetje niet kan: stil zitten. Dat geeft wel eens problemen als er weer een vaas met bloemen of een bord spaghetti aan diggelen gaat. Op school verliest Meester Vis snel z’n geduld met dit drukke jongetje.

Te vinden op iTunes

5. De hazenschool


Hoe slagen die paashazen er toch altijd weer in om in elke tuin paaseieren te verbergen? Ondeugend stadskonijn Max ontdekt het antwoord wanneer hij per toeval in de hazenschool belandt, diep in een vergeten stukje bos. Met hulp van de lieve Emmy leert Max niet enkel over de geheimen van de paashaas, maar ook over waar hij echt thuishoort.

Te vinden op VRT.nu

6. Meester kikker


“Soms ben ik een kikker. Dat is mijn geheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.” De meester maakt vast een grapje. Daarom vindt Sita hem zo leuk. Tot hij op een dag op school komt met kroos in zijn haar en zijn natte kleren aan flarden. De meester werd aangevallen door een ooievaar! Samen met haar vrienden wil Sita de meester beschermen.

Te vinden op Netflix

7. Dikkertje Dap


Dikkertje Dap werd op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, de giraf. De twee zijn onafscheidelijk, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat. Daar mogen geen giraffen binnen. Op school leert Dikkertje allerlei spannende nieuwe dingen, maar hij mist Raf heel erg. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen.

Te vinden op iTunes

Veel kijkplezier!