Elke dag film - spelen in de stad

  • 27/03/2020
  • W Festivals
  • W Televisie

Wanneer jij de wijde wereld niet in mag, haal de wereld dan in huis. Via films. En om niet te vergeten hoe mooi die buitenwereld wel is, kiezen we enkel de allerbeste, allermooiste films uit. Al deze titels zijn bij jou in de huiskamer beschikbaar. Ontdek ze op dvd, Universcine.be, Telenet, Netflix, Dalton.be, Lumièrefilms.be ... Blijf lekker binnen, de film gaat beginnen!

Kinderen kunnen nog perfect buiten spelen, ook in de stad. De personages in deze film geven het goede voorbeeld. Voor hen is de stad het ideale decor voor spannende avonturen, een grote jungle, klaar om ontdekt te worden. Als je zelf niet naar buiten kan, kruip dan lekker voor de televisie en leef mee met deze stadsverhalen.

1. De club van lelijke kinderen


Echt ‘spelen’ doen Paul en zijn vrienden niet. Maar ze palmen wel de straten van de stad in wanneer ze een opstand ontketenen tegen president Isimo. Die wil het hele land onder controle houden - al wie niet past in zijn ideeën wordt opgepakt en opgesloten. Tot de kinderen zich verzetten, de straat opkomen en de grijze stad weer overspoelen met kleur. Deze grimmige film doet je verlangen om binnenkort de stad weer vol leven te pompen!

Te vinden op Dalton.be & Lumière

2. Flushed away

De verwende muis Roddy woont veilig in een luxe penthouse in een dure Londense wijk. Tot hij op een dag door een indringer … door het toilet wordt gespoeld. Roddy belandt in de riolen, een verborgen wereld vol gevaren, diep onder de stad. Enkel dankzij de streetwise muis Rita ontsnapt hij aan stroomversnellingen, draaikolken en het helse stadsverkeer. Met een gemene pad op zijn hielen, worden de riolen een decor voor spannende achtervolgingen en slimme vluchtroutes.

Te vinden op Telenet

3. Cleo 


De 17-jarige Cleo overleeft het verkeersongeval waarbij haar ouders om het leven komen. Het meisje zoekt troost in het nachtleven of achter de piano. Tot ze op een nacht de 12 jaar oudere Leos ontmoet. De lege straten van de nachtelijke stad zien er momenteel vertrouwd uit, de volle dansvloeren in de clubs iets minder. Actrice Anna Franziska Jäger debuteerde ooit in Booster, ook een film over jonge mensen die de straten van de stad inpalmen op brommertjes en BMXen. 

Te vinden op Lumière

4. Kidz in da hood


Een vergeten klassieker. Amina woont in Zweden, maar eigenlijk ook niet … want ze heeft geen verblijfsvergunning. Ze krijgt onderdak bij Johan, een rocker die in een troosteloze stadswijk woont. Gelukkig is er het clevere buurmeisje Mirre. Samen kunnen ze alles aan: ze ontmaskeren een boevenbende en ontsnappen uit een kantoor dankzij een bende Elvis-imitators. Het thema is ernstig, maar de toon is funky en aanstekelijk.

Te vinden op UniversCine & JEF dvd

5. Aatos en de wereld


Aatos, Amine en Flo wonen in hetzelfde gebouw, maar leven heel verschillend. Tot een terreuraanslag in Brussel roet in het eten gooit. Plots patrouilleren er gewapende soldaten door hun straat. In deze korte documentaire buigt een stel kinderen uit de voorsteden zich op speelse toon over de grote levensvragen. 

Liefhebbers van deze film houden vast ook van Si-G, de korte documentaire over een meisje uit Molenbeek dat met hulp van rapper Zwangere Guy haar skills verder ontwikkelt.

Te vinden op Dalton.be & VRT.nu

6. De krokodillenbende


Hannes wil lid worden van de coolste bende van de stad: de Krokodillenbende. Bij zijn ingangsproef loopt het fout. Enkel dankzij Kai wordt hij op het nippertje gered. Kai zit in een rolstoel, maar hij kan meer dan iedereen denkt. Hij zet de Krokodillen zelfs op het spoor van een dievenbende. Knetterende actie met het hart op de juiste plaats. Iedereen is dol op deze film! 

Te vinden op JEF dvd

7. Rosie & Moussa


Rosie verhuist met haar moeder naar de andere kant van de stad. Buurjongen Moussa  neemt haar op sleeptouw door de buurt. Ze klauteren helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw en kijken naar de treinen in de verte, want Moussa droomt ervan om machinist te worden. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grootstad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Je kan er heerlijk spelen en dromen. 

Te vinden op UniversCine, VRT.nu & JEF dvd

Veel kijkplezier!
We houden je binnenkort op de hoogte met een nieuwe reeks filmtips.