Elke dag film - buiten spelen

  • 18/04/2020
  • W Festivals
  • W Televisie

Wanneer jij de wijde wereld niet in mag, haal de wereld dan in huis. Via films. En om niet te vergeten hoe mooi die buitenwereld wel is, kiezen we enkel de allerbeste, allermooiste films uit. Al deze titels zijn bij jou in de huiskamer beschikbaar. Ontdek ze op dvd, Universcine.be, Telenet, Netflix, Dalton.be, Lumièrefilms.be ... Blijf lekker binnen, de film gaat beginnen!

Waar speel jij het liefst? Ben jij meer een ‘binnenkind’ of een ‘buitenkind’? Doe je niks liever dan rennen, klimmen en ravotten in de natuur? Kom jij pas echt thuis in een boomhut? Of zit je liever in de zetel te genieten van een film? Het kan ook allebei tegelijk: gezellig kijken naar films over kampen bouwen en klimmen in de hoogste boom.

1. Kiwi & Strit

Op een open plek in het bos wonen twee pluizige wezentjes: Kiwi is geel, netjes en voorzichtig; Strit is paars, groezelig en wild. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles uitproberen. Maar steeds maken ze er een knoeiboel van en daar moeten ze zelf heel erg om lachen. En jij ongetwijfeld ook want Kiwi & Strit kijken, dat staat garant voor lachbuien en kaakkrampen.

Te vinden op JEF dvd

2. Binti


Zonder papieren vluchten Binti en haar papa de stad uit, om zich in de stadsrand te verbergen voor de politie. Het meisje vindt onderdak in de boomhut van Elias, en de twee worden beste maatjes. Ze maken samen vlogs over Elias’ grote passie (de okapi’s redden), spelen volop in de tuin en rennen tussen de bomen.

Te vinden op UniversCine, Telenet, vrt.nu & JEF dvd

3. Provence


Elke zomervakantie kampeert Camille met de familie in de Provence. Dit jaar heeft haar grote broer meer aandacht voor een stel meisjes op de camping. Dat maakt Camille jaloers. Een kortfilm, met massa’s prijzen bekroond, die vertelt over een kindertijd die wegsmelt onder de zon, maar ook over dat zalig landerige kampeergevoel, dat een hele zomer lang lijkt te duren.

Te vinden op Dalton.be 

4. Een weekje weg


Tijdens een weekendje op het platteland sluipt Cathy stilletjes weg en verbergt zich in het woud. Alleen in het bos moet ze eten zoeken en bescherming tegen noodweer en wilde dieren. Cathy bouwt een hut, vangt een vis en proeft een handvol wormen. Een film waarin je de bosgrond kan voelen en het mos kan ruiken, dwalend tussen kreupelhout en struikgewas. Een poëtische sprookjesdroom.

Te vinden op JEF dvd

5. Hoe word ik een viking?


Westdorp en Oostdorp worden gescheiden door een diepe kloof. Ooit vormden ze samen een welvarend dorp, maar tegenwoordig zijn ze aartsvijanden. Halvdan groeit op in Oostdorp. Zwervend langs de rivieroever ontmoet hij Meia, die ‘aan de overkant’ woont. Vanaf dan spelen ze altijd samen in het woud en oefenen met pijl en boog. Maar hun verboden vriendschap doet oude ruzies hoog oplaaien.

Te vinden op Telenet

6. Queen of Niendorf


Lea wil graag meedoen met de jongensbende van het dorp. Met hun fietsjes verkennen ze de velden, klimmen en klauteren er op los en hangen de hele dag rond in de natuur. Maar de jongens willen Lea liever niet in de buurt, tenzij ze bewijst dat ze geen bangerik is. Tijdens een lange, rimpelloze zomer voelt elke kleine gebeurtenis als een groot avontuur.

Te vinden op UniversCine en weldra op Uncut

7. Bouwdorp


Bas en Ziggy zijn beste vrienden. Deze zomer gaan ze weer samen aan de slag in het 'bouwdorp' waar kinderen een week lang samen komen om hutten te timmeren. Er zijn planken en spijkers én er is een prijs voor wie de hoogste hut bouwt. Maar een sluimerende ruzie tussen Bas en Ziggy groeit uit tot een regelrechte oorlog, die een schaduw werpt over het hele bouwdorp.

Te vinden op UniversCine, Dalton.be, Uncut & JEF dvd

Veel kijkplezier!
We houden je binnenkort op de hoogte met een nieuwe reeks filmtips.