Wat, waarom, voor wie?

JEF is dol op jeugdfilms, games en digitale media. We gebruiken die media om de blik van kinderen en jongeren te verruimen, en om experiment en creatie aan te moedigen.

Wat doet JEF?

1. Distributie

JEF brengt kwaliteitsvolle kinder- en jongerenfilms in de Vlaamse zalen en naar streaming platformen.

2. Educatie

Onder de noemer JEF met de klas ontwikkelen we jaarlijks lesmappen en ander educatief materiaal bij recente films voor kleuter-, lager en secundair onderwijs, én een uitgebreid aanbod aan workshops voor op school en vormingen voor leerkrachten. Ook voor kinderen en jongeren in de vrije tijd hebben we een aanbod van workshops, installaties en vormingen.

Bijkomende projecten hebben als doel om film- en gamewijsheid bij kinderen en jongeren te stimuleren, zoals Les in Beeld, JEF in het ziekenhuis, GAME ON, Ket & Doc en Focus Franse Film.

3. Festival

Jaarlijks vlak voor en tijdens de krokusvakantie is er Jeugdfilmfestival Antwerpen, hét leukste festival voor jeugdfilm, games en audiovisueel experiment. Voor jong en oud, in school- én vrije tijd.

Waarom doet JEF dit?

Een divers aanbod rond jeugdfilm verruimt de blik van kinderen en jongeren. Het geeft hen kansen om zelf te bepalen in welke wereld ze willen leven. JEF maakt daarom jeugdfilm, digitale media en games beschikbaar voor vertoners, en zichtbaar en toegankelijk voor een breed en divers publiek in onderwijs en vrije tijd.

JEF is door haar actieve rol in netwerkorganisaties het aanspreekpunt rond jeugdfilm voor beleidsmakers en de (inter)nationale audiovisuele sector. Bij JEF vinden kinderen en jongeren een plek om samen film te creëren, te beleven en kritisch te bekijken. JEF zet doorheen de werking 'voor en door jongeren' centraal.

1. JEF is een gids

Wij brengen eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar we werken ook aan een uitgebreid aanbod games, installaties en digitale media.

2. JEF presenteert jeugdfilm als beleving

Tijdens events, interactieve workshops en andere vormen van actieve beleving. En natuurlijk ook op ons jaarlijkse festival.

3. JEF maakt kinderen en jongeren film- en gamewijs

JEF wakkert creativiteit, experiment en persoonlijke expressie aan met onze audiovisuele installaties en workshops. Met onder andere ons educatieve aanbod en onze kinderjury stimuleren we de ontwikkeling van een kritisch referentiekader over film.

4. JEF is voor en door kinderen en jongeren

JEF betrekt actief kinderen en jongeren om onze organisatie vorm te geven. Ze krijgen de kans om films te programmeren en evalueren, en om als vrijwilliger van ons en elkaar te leren. JEF creëert groeikansen voor kinderen en jongeren, zowel binnen onze organisatie als internationaal.

5. JEF zet duurzaamheid centraal

Wij bouwen aan duurzame relaties met onze vaste en freelance medewerkers, en met onze stakeholders in de sector. Daarnaast streven we een duurzaam financieel beleid na met een gezonde cashflow, en werken we aan een lagere ecologische voetafdruk.

Voor wie doet JEF dit?

Kinderen en jongeren

  • geven als vrijwilligers mee vorm aan de werking van JEF en Jeugdfilmfestival Antwerpen tijdens kinderpitches of als deel van de kinderjury
  • vinden bij ons films, games en heel veel plezier

Gezinnen

Leerkrachten

Organisaties met een jeugdwerking

Vertoners

Professionals

gamen in het XL medialab

NOG VRAGEN? WE HELPEN JE GRAAG!

Vragen over wat JEF doet?