Wat, waarom, voor wie?

JEF is dol op jeugdfilms, games en digitale media. We gebruiken die media om de blik van kinderen en jongeren te verruimen, en om experiment en creatie aan te moedigen.

Wat doet JEF?

JEF is door haar actieve rol in netwerkorganisaties het aanspreekpunt rond jeugdfilm voor beleidsmakers en de (inter)nationale audiovisuele sector. Bij JEF vinden kinderen en jongeren een plek om samen film te creëren, te beleven en kritisch te bekijken. JEF zet doorheen de werking 'voor en door jongeren' centraal.

1. JEF is een gids

Wij brengen eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar we werken ook aan een uitgebreid aanbod games, installaties en digitale media.

2. JEF presenteert jeugdfilm als beleving

Tijdens events, interactieve workshops en andere vormen van actieve beleving. En natuurlijk ook op ons jaarlijkse festival.

3. JEF maakt kinderen en jongeren filmwijs

JEF wakkert creativiteit, experiment en persoonlijke expressie aan met onze audiovisuele installaties en workshops. Met onder andere ons educatieve aanbod en onze kinderjury stimuleren we de ontwikkeling van een kritisch referentiekader over film.

4. JEF is voor en door kinderen en jongeren

JEF betrekt actief kinderen en jongeren om onze organisatie vorm te geven. Ze krijgen de kans om films te programmeren en evalueren, en om als vrijwilliger van ons en elkaar te leren. JEF creëert groeikansen voor kinderen en jongeren, zowel binnen onze organisatie als internationaal.

5. JEF zet duurzaamheid centraal

Wij bouwen aan duurzame relaties met onze vaste en freelance medewerkers, en met onze stakeholders in de sector. Daarnaast streven we een duurzaam financieel beleid na met een gezonde cashflow, en werken we aan een lagere ecologische voetafdruk.

Waarom doet JEF dit?

Een divers aanbod rond jeugdfilm verruimt de blik van kinderen en jongeren. Het geeft hen kansen om zelf te bepalen in welke wereld ze willen leven. JEF maakt daarom jeugdfilm, digitale media en games beschikbaar voor vertoners, en zichtbaar en toegankelijk voor een breed en divers publiek in onderwijs en vrije tijd.

JEF is er voor iedereen die te maken heeft met jeugd, film en games

Kinderen en jongeren

  • geven mee vorm aan de werking van JEF en JEF festival tijdens kinderpitches of als deel van de kinderjury
  • vinden bij ons films, games en heel veel plezier

Gezinnen

Leerkrachten

Organisaties met een jeugdwerking

Vertoners

Professionals

  • kunnen projecten indienen voor vertoning op JEF festival
  • worden uitgenodigd voor industry events en studiedagen
gamen in het XL medialab

NOG VRAGEN? WE HELPEN JE GRAAG!

Vragen over wat JEF doet?