VR Workshop Draw for Change

VR Workshop Draw for Change

Deze workshop is volzet voor schooljaar 2023-2024.

Via dit gratis lespakket kan je bijkomende informatie over de behandelde thema's vinden. Je vraagt er ook gemakkelijk een aflevering van de Draw for change-serie aan voor vertoning in de klas.

Voor schooljaar 2024-2025 is de workshop te boeken aan €230 voor een dagdeel (2 lesuren). Voor meer info of vragen, mail naar meerdanfilm@jeugdfilm.be.

Beleef een interactieve VR-documentaire over gendergerelateerd geweld en censuur.
De leerlingen bekijken de 15 min-durende VR-film. Mariana (Maremoto), het hoofdpersonage, is een cartooniste die voortdurend onder vuur ligt omdat ze vrouw is, omdat ze in haar land schendingen van fundamentele mensenrechten aan de kaak stelt en gewoon, omdat ze tekent. Mariana stelt genderongelijkheid en censuur aan de kaak.
Virtual Reality is een ideaal instrument om de houding van de leerlingen ten opzichte van bepaalde sociale kwesties positief te beïnvloeden en zo verandering teweeg te brengen. Met de bijkomende opdrachten gaan ze dieper in op deze thema’s. Deze workshop speelt in op sleutelcompetenties burgerschap, cultureel bewustzijn en digitale competenties.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit project? Mail naar meerdanfilm@jeugdfilm.be
In partnerschap met Blue Bird Docs, Clin d’oeil films & Oetang.
Dit project kwam tot stand met steun van de Vlaamse minister van Gelijke Kansen, Wereldhuis West-Vlaanderen, deMens.nu, la Direction de l’Égalité des Chances de la FWB en DGD Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Overtuigd van deze workshop?