Steun onze opblaasbioscoop

Voor veel kinderen is het niet vanzelfsprekend om naar de cinema te gaan. Dus brengen wij cinema naar hen!

opblaasbioscoop portugal

Met de opblaasbioscoop brengen we gratis filmvertoningen naar een jong publiek, op plekken waar dit geen vanzelfsprekendheid is.

Voor vele kinderen is dit een eerste bioscoopervaring met een verrassend aanbod. Voor de realisatie en de werkingskosten van dit project, kunnen we nog heel wat steun gebruiken. Wil je helpen om cinema te doen reizen?

Steun de opblaasbioscoop

Stort jouw bijdrage via de onderstaande knop aan de Koning Boudewijnstichting ter ondersteuning van ons project. Dankzij jouw bijdrage hebben ook kinderen met beperkte mobiliteit toegang tot de beste jeugdfilms!

Bij schenkingen van minstens €40 ontvang je een fiscaal attest.

Mag ik hier een hele dag blijven films kijken?

jonge bezoeker op Marmotteke speelplein, Wilrijk

Welke films spelen er in de opblaasbioscoop?

JEF selecteert een divers aanbod aan korte jeugdfilms die de blik van kinderen en jongeren verruimen.

Voor wie reist de opblaasbioscoop rond?

De opblaasbioscoop is er voor iedereen, maar speciaal voor kinderen die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot het film- en cultuuraanbod.

Vanbuiten lijkt de bioscoop op een springkasteel, maar vanbinnen is het een magische bioscoopzaal met dertig stoelen, een groot scherm en een echte projector.

Van wie is de opblaasbioscoop?

JEF liet samen met het Nederlandse Cinekid een eigen opblaasbare cinema bouwen voor de lage landen, om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken. De inspiratie kwam uit Portugal waar de allereerste bioscoop al jaren het land afreist.

Wat kost de opblaasbioscoop?

De productie van de opblaasbioscoop is niet goedkoop, maar ook voor de werking en logistiek kunnen we nog een duwtje in de rug gebruiken. Om de bouw van de bioscoop en de succesvolle reizen ervan te financieren, is er nog 12.250 euro nodig. Help jij mee?

Kinderen krijgen toegang tot cinema op de meest laagdrempelige manier.

jeugdwerker Berchem

Met de steun van

Zet jij onze opblaasbioscoop op weg?