Focus Franse Film

Met Focus Franse Film brengt JEF kwaliteitsvolle Franstalige films naar leerkrachten in Vlaanderen en de Duitstalige Gemeenschap. Bij alle films in dit aanbod is een gratis Franstalige lesfiche beschikbaar.

Met Focus Franse Film maken we samen kwaliteitsvolle Franstalige films en bijhorend lesmateriaal beschikbaar voor het onderwijs. Elk schooljaar selecteert JEF zes recente Franse of Franstalige films die scholen kunnen reserveren voor een schoolvoorstelling in deelnemende bioscopen of culturele centra.

Voor elk van deze films stelt ProFFF, de vereniging van leraren Frans in Vlaanderen, een gratis educatief pakket in het Frans samen.

Dit programma bouwt voort op de vroegere ‘Week van de Franse Film’. Focus Franse Film geniet de financiële steun van de Dienst voor Culturele Actie en Samenwerking van de Franse Ambassade in België.

Inspiratiemomenten Focus Franse Film

Ieder jaar in september organiseren we het inspiratiemoment Focus Franse Film. Maak kennis met ons nieuw aanbod voor schooljaar 2023-2024 en deel je ervaringen met collega-leerkrachten. We trakteren op een gratis filmvertoning en na deze middag stap je vol frisse ideeën opnieuw naar de klas!

Partners

Wat staat er in een Franse lesfiche?

Elke film uit de selectie Focus Franse Film behoort tot het JEF met de klas-programma en beschikt dus over bijhorend Nederlandstalig lesmateriaal.

Net als in de Nederlandse lesmappen, gaat de Franse lesfiche dieper in op de thema's uit de film en reikt die onderwerpen voor klasgesprekken en doe-opdrachten aan. Daarnaast focust de Franse lesfiche op de Franse context en de taal.

De fiches worden opgesteld door leerkrachten Frans op basis van hun eigen ervaringen en noden.

Ontdek het volledige archief

Voor elke film uit het programma voorzien we een lesmap in het Nederlands en een pedagogische fiche voor de les Frans, aangemaakt door ProFFF. Deze zijn vrij beschikbaar op de individuele filmpagina's.

Vragen rond Focus Franse Film? Ik help je graag!

Kevin personeelsfoto

Kevin De Ridder

Filmprogrammator

Contacteer mij