Focus Franse Film

Met Focus Franse Film brengt JEF kwaliteitsvolle Franstalige films naar leerkrachten in Vlaanderen en de Duitstalige Gemeenschap. Bij alle films in dit aanbod is een gratis Franstalige lesfiche beschikbaar.

le paradis

Met Focus Franse Film maken we samen kwaliteitsvolle Franstalige films en bijhorend lesmateriaal beschikbaar voor het onderwijs. Elk schooljaar selecteert JEF zes recente Franse of Franstalige films die scholen kunnen reserveren voor een schoolvoorstelling in deelnemende bioscopen of culturele centra.

Voor elk van deze films stelt ProFFF, de vereniging van leraren Frans in Vlaanderen, een gratis educatief pakket in het Frans samen.

Dit programma bouwt voort op de vroegere ‘Week van de Franse Film’. Focus Franse Film geniet de financiële steun van de Dienst voor Culturele Actie en Samenwerking van de Franse Ambassade in België.

Inspiratiemoment Focus Franse Film

Op woensdag 18 september 2024 organiseren we het inspiratiemoment Focus Franse Film in de Studio Skoop in Gent. Maak kennis met ons nieuw aanbod voor schooljaar 2024-2025 en deel je ervaringen met collega-leerkrachten. We trakteren op een gratis filmvertoning van Le paradis (3de tot en met 6de middelbaar), waarbij de regisseur ook langskomt voor een nagesprek. Na deze middag stap je vol frisse ideeën opnieuw naar de klas!

In het kort:

  • Datum: 18/09/2024
  • Locatie: Studio Skoop - Gent
  • Start- en einduur: 13u30 tot 17u30
  • Vertoning van Le paradis (3de tot en met 6de middelbaar), inclusief nagesprek met regisseur

Programma:

13u30: Onthaal

13u45: Presentatie programma

14u00: Inleiding JEF, Franse ambassade, PROFFF en Studio Skoop

14u15: Vorming

14u55: Pauze

15u00: Introfilm

15u05: Film Le Paradis (Nederlands ondertiteld, geschikt voor 2de en 3de graad SO)

16u45: Q&A met regisseur

17u00: Drankje

Inspiratiemoment Focus Franse Film 2024

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

In samenwerking met:

logo studio skoop

Partners

Wat staat er in een Franse lesfiche?

Elke film uit de selectie Focus Franse Film behoort tot het JEF met de klas-programma en beschikt dus over bijhorend Nederlandstalig lesmateriaal.

Net als in de Nederlandse lesmappen, gaat de Franse lesfiche dieper in op de thema's uit de film en reikt die onderwerpen voor klasgesprekken en doe-opdrachten aan. Daarnaast focust de Franse lesfiche op de Franse context en de taal.

De fiches worden opgesteld door leerkrachten Frans op basis van hun eigen ervaringen en noden.

Ontdek het volledige archief

Voor elke film uit het programma voorzien we een lesmap in het Nederlands en een pedagogische fiche voor de les Frans, aangemaakt door ProFFF. Deze zijn vrij beschikbaar op de individuele filmpagina's.

Vragen rond Focus Franse Film? Ik help je graag!

Kevin personeelsfoto

Kevin De Ridder

Filmprogrammator

Contacteer mij