White berry

In Burundi werd er op Grace gejaagd omwille van haar pigmentloze huid. In Rotterdam zorgt haar albinisme er dan weer voor dat ze moeilijk aansluiting vindt. Door de aanstekelijke weergave van danscultuur zal deze vlotte film over identiteit en discriminatie je leerlingen zeker bekoren!
Grace vluchtte als kind met haar moeder en broer vanuit Burundi naar Rotterdam. In haar geboorteland werd er immers op haar gejaagd, vanwege haar pigmentloze huid. Nu is ze zeventien en kijkt ze op naar Kya en haar entourage, die voor Grace de Afrikaanse identiteit belichamen. Ze zijn zoals Grace zou willen zijn: krachtig, zelfverzekerd en trots. Ze wil alles doen om bij de groep te horen, maar hoe doe je dat? Als je hele leven en zelfbeeld wordt bepaald door je albinisme?
Eventueel transport van film gebeurt op kosten van JEF. Indien gratis vertoning of bij lage ticketprijs bedraagt het tarief €1,5 per bezoeker. Gebruik deze simulator om het bedrag op uw factuur te simuleren.

Film bekijken of programmeren

Met het gezin

Helaas!

Wij zijn helaas niet op de hoogte van vertoningen van deze film. Ga naar de kalender voor films die op dit moment wél te zien zijn in jouw buurt.

Naar de kalender

Met de klas

In de cinema

Vraag een vertoning aan in de buurt van je school

Vraag film aan

Programmeren

Boeken op mijn locatie

Praktische info

Alles informatie kan je nog eens rustig nalezen in onze FAQ.

Naar FAQ voor vertoners