Tori et Lokita

Een aanklacht tegen de situatie van sans-papiers en een ode aan de vriendschap. Het supsensevolle verhaal van het uit Afrika gevluchte tienermeisje Lokita en de jongen Tori, zal leerlingen aan het denken zetten over wat het betekent om ‘illegaal’ te zijn.
Tienermeisje Lokita en de jongen Tori reisden samen van Afrika naar België. Ze zijn misschien geen familie, maar proberen toch als broer en zus een leven op te bouwen. Maar een verblijfsvergunning krijgen blijkt moeilijk en ze lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen. Lokita houdt zich aan de leugen dat Tori haar broertje is en probeert papieren te krijgen, maar wordt ondertussen gedwongen te werken op de illegale arbeidsmarkt.
Eventueel transport van film gebeurt op kosten van JEF. Indien gratis vertoning of bij lage ticketprijs bedraagt het tarief €1,5 per bezoeker. Gebruik deze simulator om het bedrag op uw factuur te simuleren.

Deze film behoort tot de selectie Focus Franse Film. Naast Nederlandstalig lesmateriaal ontwikkelden we ook een bijhorende Franse lesfiche.

Meer over Focus Franse Film

Film bekijken of programmeren

Met het gezin

In de cinema

Naar de kalender

Cinema's: Kopergietery, Filmuniversiteit Ieper

Met de klas

In de cinema

Vraag een vertoning aan in de buurt van je school

Vraag film aan

Programmeren

Boeken op mijn locatie

Praktische info

Alles informatie kan je nog eens rustig nalezen in onze FAQ.

Naar FAQ voor vertoners