Picknick met taart en andere verhalen

De mooiste prentenboeken komen op het grote scherm tot leven – van ‘Vos & Haas’ tot ‘De fantastische vliegwedstrijd’. Deze verzameling kortfilms is ideaal om peuters en kleuters te inspireren tijdens de Jeugdboekenmaand, de voorleesweek of alle andere dagen. Prachtige geanimeerde verhalen op maat van je kleuterklas.
Vier korte films gebaseerd op gerenommeerde prentenboeken: ‘De fantastische vliegwedstrijd’ van Tjibbe Veldkamp, ‘Wat zit er in die kist’ van Pieter Gaudesaboos, ‘Vos & haas’ van Sylvia Vanden Heede en ‘Picknick met taart’ van Thé Tjong-King’.

Deze film bestaat uit

De fantastische vliegwedstrijd John Croezen, Netherlands, 00:06, Nederlands gesproken, zonder ondertitels, 2022
Welkom bij de fantastische vliegwedstrijd voor vogels! Tien teams gaan van start. Maar tijdens de race komen de deelnemers één voor één in de problemen. Team Flamingo komt niet van de grond, Team Havik verlaat het toestel met de schietstoelen en Team Struisvogel-Pinguïn stort neer! Wat is hier aan de hand? En waarom komt Team Kip als enige níét in de problemen? Gebaseerd op het boek “De fantastische vliegwedstrijd” van Tjibbe Veldkamp.
Vos & haas Mascha Halberstad, Tom Van Gestel, Belgium, Netherlands, Luxembourg, 00:12, Nederlands gesproken, zonder ondertitels, 2019
Vrolijke stop-motion over de knotsgekke bosvrienden Vos, Haas, Uil en Ever. Gebaseerd op de populaire boeken van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing.
Wat zit er in die kist? Bram Algoed, Belgium, 00:10, Zonder dialoog, 2023
Een verhaal over een piloot, een kapitein, een machinist, een chauffeur, een postbode, een meisje... en een doos. Wat zit er in de reusachtige doos die de piloot heeft meegebracht uit een land hier ver vandaan? Gebaseerd op het prentenboek van Pieter Gaudesaboos.
Picknick met taart Mascha Halberstad, Tom Van Gestel, Belgium, Netherlands, 00:23, Nederlands gesproken, zonder ondertitels, 2012
Samen met een bont dierengezelschap en twee prachtige taarten vertrekken Meneer en Mevrouw Hond voor een gezellige picknick. Maar dan gebeurt er iets onverwachts… Gebaseerd op het beroemde boek van Thé Tjong-Khing.

Film bekijken of programmeren

Met het gezin

In de cinema

Naar de kalender

Cinema's: Cinema Zed Vesalius, Buda Kunstencentrum, Lumière Antwerpen, Lumière Brugge, Sphinx Cinema

Met de klas

In de cinema

Vraag een vertoning aan in de buurt van je school

Vraag film aan

Programmeren

Boeken op mijn locatie

Praktische info

Alles informatie kan je nog eens rustig nalezen in onze FAQ.

Naar FAQ voor vertoners