Cafard

De sobere animatiestijl (weinig details, sober kleurgebruik en schijnbaar vluchtig gekrabbelde personages) zorgt ervoor dat de klemtoon automatisch op het verhaal wordt gelegd. In Cafard wordt alles tot de essentie herleid. Het West-Vlaamse dialect zorgt tevens voor sappige dialogen.
1914. Worstelaar Jean Mordant wint in Argentinië het wereldkampioenschap. Thuis in Oostende wordt zijn dochter aangerand door Duitse soldaten. Als Jean het nieuws verneemt, besluit hij zich te wreken en sluit zich aan bij het leger om de strijd tegen de Duitsers aan te gaan. En zo maakt hij deel uit van de ACM-devisie, de eerste echte tankeenheid. Na Oostende belandt hij in De Panne en voor hij het weet, zet zijn divisie koers richting Rusland. Zijn aangrijpende reis zal zijn wereldbeeld voorgoed veranderen. De verhaallijn van Cafard is realistisch en historisch relevant. De film toont het beeld van de smerige, ellendige oorlog met personages die vooral bezig zijn met overleven en die eigenlijk terug naar huis willen. Er komen bovendien in de zijlijn heel wat verhalen aan bod van aan en achter het front, elementen die vaak onderbelicht worden als het om de WOI gaat (de pogroms, de bezetting, de Spaanse griep, de Oktoberrevolutie … ).
- Het tarief is afhankelijk van de distributeur. Deze boeking zal met status “in afwachting” in uw boekingen verschijnen. Wanneer wij het juiste tarief hebben toegevoegd, zullen we vragen om deze boeking nogmaals te bevestigen. Hierover ontvangt u een mail. De vertoning kan pas doorgaan, wanneer de status op "bevestigd" staat.

Film bekijken of programmeren

Met het gezin

Helaas!

Wij zijn helaas niet op de hoogte van vertoningen van deze film. Ga naar de kalender voor films die op dit moment wél te zien zijn in jouw buurt.

Naar de kalender

Met de klas

In de cinema

Vraag een vertoning aan in de buurt van je school

Vraag film aan

Programmeren

Boeken op mijn locatie

Praktische info

Alles informatie kan je nog eens rustig nalezen in onze FAQ.

Naar FAQ voor vertoners