12 years a slave

Filmmaker Steve McQueen slaagt erin het meest beschamende stuk geschiedenis van Amerika in twee uur fenomenaal relevante cinema te vatten. Wat van 12 Years a Slave een indrukwekkende film maakt, is dat het aangrijpende verhaal de logica van het slavernijdenken blootlegt. 12 Years a Slave won in 2014 dan ook terecht de Oscar voor Beste film.

12 Years a Slave is de verfilming van het in 1853 gepubliceerde levensverhaal van Solomon Northup. Northup was een vrije zwarte man die in 1841 werd ontvoerd en verkocht als slaaf. Zijn gevangenschap is een constante strijd om te overleven en zijn waardigheid te behouden. Het kost hem veel wilskracht om te blijven geloven dat hij ooit herenigd zal worden met zijn vrouw en kinderen.

- Het tarief is afhankelijk van de distributeur. Deze boeking zal met status “in afwachting” in uw boekingen verschijnen. Wanneer wij het juiste tarief hebben toegevoegd, zullen we vragen om deze boeking nogmaals te bevestigen. Hierover ontvangt u een mail. De vertoning kan pas doorgaan, wanneer de status op "bevestigd" staat.

Film bekijken of programmeren

Met het gezin

Helaas!

Wij zijn helaas niet op de hoogte van vertoningen van deze film. Ga naar de kalender voor films die op dit moment wél te zien zijn in jouw buurt.

Naar de kalender

Met de klas

In de cinema

Vraag een vertoning aan in de buurt van je school

Vraag film aan

Programmeren

Boeken op mijn locatie

Praktische info

Alles informatie kan je nog eens rustig nalezen in onze FAQ.

Naar FAQ voor vertoners