De FilmClub

Start je eigen FilmClub en vertoon buiten de lesuren films aan jonge filmfans.

Op school? In de bib? In het jeugdhuis? Op een locatie naar keuze kan iedereen tussen 3 en 18 jaar genieten van een zorgvuldig gekozen aanbod kwaliteitsfilms en vele leuke extra’s.

Vraag gratis een try-out aan om kennis te maken met De FilmClub. Kies zelf je datum en plaats en verzamel filmfans uit je omgeving. Zo maak je kinderen meteen warm voor De FilmClub.

Meer weten?

Ontdek nog meer info op de website van De FilmClub

De FilmClub praktisch

Hoe start je een FilmClub op?

Schrijf je als school of organisatie in op www.defilmclub.be.

Elke FilmClub heeft een begeleider nodig, zoals een leerkracht, een ouder, een directiemedewerker of een medewerker van een jeugdhuis of bibliotheek. Als begeleider verzamel je een groep jonge filmfans, zorg je voor een locatie en plan je de momenten in.

Wie kan lid worden van een FilmClub?

Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen zich inschrijven via de deelnemende organisatie. Elk lid betaalt 5 of 10 euro lidgeld, afhankelijk van het aantal gekozen films.

Wat krijgt elke FilmClub?

Als FilmClub krijg je van ons een uitgebreid programma aan films om legaal te streamen via een online platform. Daarnaast ontvang je tal van gadgets, tutorials en apps om met de film aan de slag te gaan en de filmbesprekingen vlot te laten verlopen.

Ik ben Ida en ik zit op school ook in De FilmClub. Ik vind dat heel gezellig om met andere kinderen een film te bekijken en daar dan samen over te vertellen.

De FilmClub- lid Ida

Vragen rond de filmclub? Ik help je graag!

Daphné personeelsfoto

Daphné De Weirt

Projectmedewerker De FilmClub

Contacteer mij

De FilmClub is een initiatief van de Vlaamse gemeenschap, gecoördineerd door JEF, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en verschillende filmorganisaties.