Begeleiders

Ontdek de enthousiaste freelance begeleiders van JEF. Wie zijn ze? Wat doen ze? En hoe word je een van hen?

Onze freelance begeleiders maken een belangrijk deel uit van het JEF-team.

Zij begeleiden workshops, vormingen en installaties. Ze reizen naar alle hoeken van Vlaanderen en Brussel en inspireren kinderen en jongeren met film. Altijd vertrekken ze vanuit hun eigen artistieke praktijk. De begeleiders zijn immers allemaal film-, game- of mediamakers met hun eigen specialisatie, zoals camera, animatie, reportages, regie, scenario, en meer.

Onze begeleiders coachen kinderen en jongeren in het spelenderwijs ontdekken van film en games. Ze hebben allemaal ervaring in het jeugdwerk of onderwijs en weten als de beste hun vak over te brengen op nieuwsgierige deelnemers.

Tijdens de workshops zijn de begeleiders voornamelijk procesbegeleiders. Ze coachen de deelnemers en laten ruimte voor eigen initiatief en exploratie. De begeleiders gebruiken hiervoor de methodiek van JEF als leidraad.

Onze begeleiders aan het woord

Als regisseur vind ik het waardevol dat het begeleiden van workshops mij in rechtstreeks contact brengt met mijn doelpubliek. Het krijgen van tekeningen van de deelnemers als dankgebaar is altijd erg fijn. Ik heb nu al een muur vol ingelijste tekeningen. Mijn eigen hall of fame.

Diƫgo Nurse - Regisseur

Als begeleider van workshops bij JEF is het inspirerend om te zien hoe kinderen en jongeren enthousiast aan de slag gaan en hun eerste films maken.

Michiel Geluykens - Regisseur & muzikant
  • Onze begeleiders gidsen ook leerkrachten en begeleiders binnen het jeugdwerk. Ze coachen hen op welke manier ze media kunnen inzetten in de praktijk. Bekijk hier onze vormingen.
  • Daarnaast staan de begeleiders ook in voor het ondersteunen van installaties waarin kinderen komen experimenteren met een bepaalde methodiek.