Elke dag film - op reis

  • 04/04/2020
  • W Festivals
  • W Televisie

Wanneer jij de wijde wereld niet in mag, haal de wereld dan in huis. Via films. En om niet te vergeten hoe mooi die buitenwereld wel is, kiezen we enkel de allerbeste, allermooiste films uit. Al deze titels zijn bij jou in de huiskamer beschikbaar. Ontdek ze op dvd, Universcine.be, Telenet, Netflix, Dalton.be, Lumièrefilms.be ... Blijf lekker binnen, de film gaat beginnen!

Tickets voor die citytrip met Pasen naar Parijs verscheurd? De lange rit naar een Zwitsers skigebied afgelast? De verre reis naar Thailand in de grote vakantie in gevaar? Waarom zou je daar van wakker liggen? Je kan de hele paasvakantie lang op reis in je hoofd. Dankzij films over reizigers en de avonturen die ze onderweg beleven.

1. Molly Monster


Molly Monster reist haar ouders achterna naar Eiereiland, waar kleine monsters geboren worden. Ze is bezorgd over haar mama en papa - ze wordt binnenkort vast een heel toegewijde zus. Het wordt een lange reis doorheen het heerlijke Monsterland, waar monsters in alle kleuren en formaten in hun netjes ingerichte grottenhuizen wonen.

Te vinden op UniversCine & VRT.nu & JEF dvd

2. Le voyage de Fanny


Fanny en haar jongere zusjes reizen niet uit vrije wil doorheen Frankrijk en Italië. Ze worden opgejaagd door de oorlog. Fanny neemt een groep kinderen op sleeptouw om samen veilig de Zwitserse grens te bereiken. Een ongelofelijk maar waargebeurd verhaal over een dapper meisje dat zich door niets of niemand laat tegenhouden. Winnaar op het JEF festival.

Te vinden op UniversCine & Proximus

3. O menino e o mundo


In een ver land woont een klein jongetje. Op een dag vertrekt zijn vader op zoek naar werk in de stad. Het jongetje blijft achter, tot de wind hem meevoert. Hij ontdekt een vreemde wereld, vol machines die eruit zien als olifanten en boten die lijken te vliegen zoals vogels. Een uitdagend poëtisch verhaal zonder woorden, verbluffend mooi getekend. Een film zoals je nog nooit gezien hebt, voor liefhebbers van pure kunstzinnige schoonheid.

Te vinden op UniversCine

4. De wedstrijd


Sawsan doet mee aan een zangwedstrijd op televisie en ze mag door naar de finale. Maar van vader mag ze niet: meisjes horen niet met hun kont te schudden op tv! Stiekem gaat ze er vandoor met haar beste vriend Karl. Terwijl het hele land naar hen op zoek is, proberen Karl en Sawsan tijdig de tv-studio te bereiken… Een sympathieke, frisse feelgoodfilm, die culturele en religieuze verschillen onder de mat veegt.

Te vinden op Dalton.beJEF dvd

5. Liyana


Een groepje weeskinderen uit Swaziland fantaseert een verhaal over Liyana die op reis gaat om haar ontvoerde tweelingbroertjes te bevrijden. De jonge vertellers bedenken voor hun heldin een pad vol gevaren, waarvoor ze putten uit hun eigen dromen en herinneringen. Een documentaire doorweven met subtiele animaties en een straf staaltje grensoverschrijdende vertelkunst.  

Te vinden op UniversCine

6. Choums odyssee


Terwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Choum uit het ei gekropen. Hij wordt meteen uit het nest geblazen... en met een extra ei op de rug trippelt Choum het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor zichzelf en het ei. Zelfs als die moeder een alligator of een wasbeer blijkt te zijn. De reis van het pluizige uilskuiken zit vol uitdagingen en gevaren. De leukste titel uit het JEF voorjaar gaat nu online in première.

Te vinden op Dalton.be & Lumière

7. Los bando


Het grote moment is aangebroken voor boezemvrienden Axel en Grim. Hun rockband mag meedoen aan een nationale muziekwedstrijd. Maar hoe geraken ze bij de finale, die aan de andere kant van het land plaatsvindt? Met een rallypiloot achter het stuur en een 9-jarige celliste op de voorbank, ontaardt de reis door Noorwegen in een wilde achtervolging, met politiewagens en ongeruste ouders op hun hielen.

Te vinden op UniversCineJEF dvd

Veel kijkplezier!
We houden je binnenkort op de hoogte met een nieuwe reeks filmtips.