Elke dag film - levend speelgoed

  • 25/04/2020
  • W Festivals
  • W Televisie

Wanneer jij de wijde wereld niet in mag, haal de wereld dan in huis. Via films. En om niet te vergeten hoe mooi die buitenwereld wel is, kiezen we enkel de allerbeste, allermooiste films uit. Al deze titels zijn bij jou in de huiskamer beschikbaar. Ontdek ze op dvd, Universcine.be, Telenet, Netflix, Dalton.be, Lumièrefilms.be ... Blijf lekker binnen, de film gaat beginnen!

Met je vrienden afspreken mag niet en je bent het beu om altijd met je broer of zus te spelen? Dan ligt er een mysterieuze wereld op jou te wachten … Soms komt jouw speelgoed tot leven. Alleen jij weet wanneer dat gebeurt: ‘s nachts in je dromen? Of als er niemand kijkt? Dan verandert je speelgoed in een stel vrienden om mee op avontuur te gaan.

1. The lego movie


Emmet is een heel gewoon Lego-poppetje. Tot hij wordt aangewezen als superheld die de wereld kan redden van een vreselijke tiran. Een Lego universum vol figuurtjes en decors komt in beweging in een salvo van grappen en stunts. Later kwamen er nog vervolgfilms, maar de eerste Lego movie was een dolkomische roetsjbaan. “Everything is awesome!

Te vinden op iTunes

2. Otto is een neushoorn


Topper heeft een magisch potlood. Alles wat hij daarmee tekent, begint te leven. Op een dag tekent hij een grote neushoorn op de muur. Even later staat hij oog in oog met een kolos die aan de gordijnen knabbelt en alle meubels opvreet. Hoe hou je een hongerige neushoorn tevreden? Een frisse tekenfilm over een schriel jongetje dat meer kan dan hij zelf denkt.

Te vinden op UniversCine, Uncut, vrt.nu, Dalton.be & JEF dvd

3. Het grote verhaal van Winnie de Poeh


Eigenlijk zijn Winnie de Poeh en zijn maatjes de knuffelbeesten van Janneman Robinson die hun eigen leven leiden in het Honderdbunderbos. Kleine avonturen lijken in hun wereld soms heel groot. Over de zachtaardige Poeh-beer, Teigetje, de depressieve Iejoor en hun vrienden werden al veel films gemaakt. Geloven we niet allemaal een klein beetje dat knuffelbeesten ook echt leven?

Te vinden op Telenet 

4. Waar is Knoester?


Junior heeft een heel bijzondere vriend die Knoester heet. Knoester is een tak die kan praten. Meer nog … hij houdt zelden z’n mond. In de derde Knoester-film komt Junior thuis met een baby. Die heeft hij zomaar op straat gevonden. Maar dan is Knoester plots verdwenen. Verdwaald? Ontvoerd? Koddige nostalgie in vintage jaren '60 stijl.

Te vinden op UniversCine, vrt.nu & JEF dvd

 5. Pinocchio


Op een nacht verandert de houten pop Pinocchio in een echt jongetje. Vrolijk trekt hij de wereld in ... tot hij in de buik van een walvis belandt. Pinocchio kreeg de hoofdrol in een van de allermooiste Disney klassiekers. Voor liefhebbers van poppen en katten … want Figaro is misschien wel de schattigste tekenfilmkat die je ooit zag.

Te vinden op Telenet & iTunes

6. Dunderklumpen


Midzomernacht. Dunderklumpen sluipt naar binnen in een huis en wekt de knuffels van Jens en Camilla tot leven. Samen gaan ze er vandoor, de natuur in. Jens zet meteen de achtervolging in. Het wordt een avontuurlijke tocht vol vreemde ontmoetingen en vrolijke liedjes. Een echte klassieker die live-action scènes combineert met animatiefilm. 

Te vinden op JEF dvd

7. Toy Story


De ultieme film over levend speelgoed! Cowboy Woody en Buzz Lightyear zetten de hele kinderkamer in rep en roer. Er werden al vier films gemaakt over dit duo en hun speelgoedvrienden. Die spin-offs leveren doorgaans ook echt kwaliteit. Maar het begon allemaal in 1995, toen Buzz en Woody aan de wieg stonden van het Pixar tijdperk..

Te vinden op Telenet & iTunes

Veel kijkplezier!
We houden je binnenkort op de hoogte met een nieuwe reeks filmtips.