Elke dag film - in de ruimte

  • 11/04/2020
  • W Festivals
  • W Televisie

Wanneer jij de wijde wereld niet in mag, haal de wereld dan in huis. Via films. En om niet te vergeten hoe mooi die buitenwereld wel is, kiezen we enkel de allerbeste, allermooiste films uit. Al deze titels zijn bij jou in de huiskamer beschikbaar. Ontdek ze op dvd, Universcine.be, Telenet, Netflix, Dalton.be, Lumièrefilms.be ... Blijf lekker binnen, de film gaat beginnen!

Durf te dromen! 'In uw kot’ mag je dromen van verre reizen, verder dan ver. Helemaal tot in … de ruimte. Kruip in je astronautenpak, zet je helm op en maak je gordel vast. Het aftellen kan beginnen: Tien … Negen … Acht … Zet je schrap want we vliegen naar de maan, of nog verder!

1. Lotte en de maansteen

Telkens wanneer het schattige hondje Lotte naar de maan staart, vraagt ze zich af: wie zou daar wonen? Op een nacht krijgt ze bezoek van twee vreemde wezens die er vandoor gaan met de maansteen, een souvenir van Lotte’s oom. Zo komt Lotte op het spoor van de maankonijnen. Vastbesloten om dit mysterie uit te pluizen, vertrekt ze met haar nieuwe vrienden op een avontuurlijke expeditie.

Te vinden op JEF dvd

2. Spoetnik


In 1989 is Duitsland opgedeeld in Oost en West; beide landsdelen willen niets met elkaar te maken hebben. Wanneer Frederike’s favoriete oom wordt verbannen uit Oost-Duitsland, vraagt ze zich wanhopig af of ze hem ooit nog zal terugzien. Geïnspireerd door haar idool Kapitein Kirk uit Star Trek, bouwt ze een ‘teleporteermachine’. Maar het experiment loopt uit de hand … Een avontuurlijk verhaal tegen een historische achtergrond.

Te vinden op UniversCine & JEF dvd

3. Willy op de onbekende planeet 


Willy is met zijn ouders op expeditie wanneer hun ruimteschip stuk gaat. Samen met de robot Buck belandt hij op een onbekende planeet, een kleurrijke plek vol maffe beesten en planten. Bucks batterij loopt leeg en Willy vraagt zich af of iemand hem hier ooit zal vinden, want het heelal is zo onmetelijk groot. Een kleurig ruimteavontuur.

Te vinden op Lumière

4. Monsters versus Aliens


Wanneer Susan geraakt wordt door een meteoor en verandert in een 15 meter groot monster, wordt ze opgesloten in een geheime legerbasis. Daar vindt ze een heleboel lotgenoten: een briljante dokter, een sloom slijmmonster, een gigantische rups, ... Wanneer de aarde wordt aangevallen door aliens, is alle hoop gevestigd op de monsters om de wereld te redden. Een zalige film vol verwijzingen naar B-films uit de oude doos.

Te vinden op Telenet

 5. Solan & Ludwig: reis naar de maan


Met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor vertrekken Solan & Ludwig op ruimtemissie. Met een (verborgen) criminele passagier aan boord, wordt het lef van onze helden zwaar op de proef gesteld. De derde film over Solan & Ludwig is een hilarisch avontuur vol fantastische ruimtevaarttechnologie. Met de stemmen van o.a. Martine Tanghe en Freek Braeckman.

Te vinden op UniversCine

6. Wall-E


Binnen 700 jaar is de aarde veranderd in een grauwe afvalberg vol puin en rotzooi. Daar scharrelt een eenzaam robotje rond om het afval van de mensheid op te ruimen. Wanneer een hypermoderne robot op inspectie komt, voelt Wall-E de vlinders fladderen in zijn buik. Een fabel over roestige emoties in een metalen hartje. Een meesterlijke aanklacht tegen de mensheid die van de aarde een enorme vuilnisbelt maakt.

Te vinden op Telenet & iTunes

7. Manneke Maan 


's Nachts kijkt Manneke Maan verlangend naar de wereld. Hij zou er zo graag eens op bezoek gaan. Op een dag grijpt hij zich vast aan de staart van een komeet en landt op aarde. Daar heerst een president die slechts één doel heeft: de maan veroveren. Bang verbergt Manneke Maan zich in het bos. Beelden zo mooi dat je ze wilt inlijsten, in een animatiefilm zoals je er zelden één zag.

Te vinden op UniversCine & JEF dvd


Veel kijkplezier!
We houden je binnenkort op de hoogte met een nieuwe reeks filmtips.