Elke dag film - de wereld rond

  • 02/05/2020
  • W Festivals
  • W Televisie

Wanneer jij de wijde wereld niet in mag, haal de wereld dan in huis. Via films. En om niet te vergeten hoe mooi die buitenwereld wel is, kiezen we enkel de allerbeste, allermooiste films uit. Al deze titels zijn bij jou in de huiskamer beschikbaar. Ontdek ze op dvd, Universcine.be, Telenet, Netflix, Dalton.be, Lumièrefilms.be ... Blijf lekker binnen, de film gaat beginnen!

Je hoeft niet op het vliegtuig te stappen om aan de andere kant van de wereld te geraken. In films kan je op reis naar heel verre landen. Momenteel is er een filmfestival aan de gang waar verhalen worden getoond die niet uit Europa of Hollywood komen, maar die gedraaid werden op verre, exotische locaties.

1. MOOOV festival


Een leuke kinderfilm uit Colombia? Een tekenfilm uit Tanzania? Een Belgische filmmaker die droomt van een project over kinderrechten? Wees maar zeker dat MOOOV er met de neus bovenop zit. Het festival gaat dit jaar online door. Op het familieprogramma staan o.a. het spetterende Kings of Mulberry Street over twee jongens uit een Zuid-Afrikaans stadje die een lokale gangster een hak willen zetten (foto) en Bori, een tedere Zuid-Koreaanse film over een meisje dat zich een buitenbeentje voelt in haar familie omdat haar ouders en broertje doof zijn.

Te vinden op mooov.be

2. Celestial camel


Blair is een herdersjongen die op de kurkdroge Russische steppe woont. Wanneer op een stormachtige nacht een kamelenmoeder uitbreekt, op zoek naar haar kalf, heeft Bair geen keuze: hij gaat haar achterna op een wrakkige brommer. Het wordt een spannende tocht door de woestijn, langs ruwe bergen, borrelende zoutmeren en verraderlijke moerassen.

Te vinden op Dalton.be

3. Blanka


Blanka is de leidster van een bende straatschoffies in de straten van Manila in de Filippijnen. Maar de vingervlugge zakkenrolster hunkert vooral naar een warme thuis. Ze heeft een plan: ze wil een moeder kopen. Misschien kan de blinde, oude straatmuzikant haar helpen. Maar in de straten van de stad ligt het gevaar altijd op de loer … Een pittige heldin in een kleurrijk verhaal.

Te vinden op UniversCine

4. My neighbour Totoro


Netflix verzamelde een reeks films uit de Ghibli studio, de grootmeesters van de Japanse animatie. Titels zoals Spirited away en Princess Mononoke zijn echt spectaculair en Ponyo by the sea en Arriety zijn pure filmpoëzie. Maar de schattigste is ongetwijfeld My neighbour Totoro. Daarin ontmoeten twee zusjes in het bos een stel vriendelijke geesten, de Totoro’s. Een film zonder slechteriken, maar boordevol koddige wezens.

Te vinden op Netflix

 5. The breadwinner


De 11-jarige Parvana woont met haar ouders, zus en broer in Kabul, Afghanistan. Ze helpt haar vader op de markt. Maar de fanatieke Taliban maken iedereen het leven zuur. Voor een kleinigheid gooien ze Parvana’s vader in de gevangenis. Een aangrijpende animatiefilm over een heftig onderwerp, en een artistiek hoogstandje voor iets oudere kijkers.

Te vinden op Netflix

6. Dhanak


Pari belooft haar blinde broertje Chotu dat hij voor zijn negende verjaardag weer zal kunnen zien. Ze aanbidt de grote filmheld Shah Rukh Khan, die alle problemen kan oplossen. Misschien kan hij ook Chotu weer laten zien. Broer en zus knijpen er stiekem tussenuit voor een lange tocht vol verrassende ontmoetingen. Deze sprankelende roadmovie - te voet! - won in Berlijn de Kristallen Beer voor beste kinderfilm.

Te vinden op UniversCine

7. Supa Modo


Jo woont in Kenia, is negen jaar oud en zou zo graag als superheldin meespelen in de actiefilms waar ze zo dol op is. Enkel dankzij haar fantasie kan ze vergeten dat ze eigenlijk doodziek is. Wanneer Jo overtuigd geraakt van haar eigen superkrachten, helpt het hele dorp om haar droom in vervulling te laten gaan. Een verrassend opgewekt verhaal over levenslust en heldenmoed.

Te vinden op UniversCine


Veel kijkplezier!

We houden je binnenkort op de hoogte met een nieuwe reeks filmtips.