In het ziekenhuis

Beleef film vanuit je bed.


JEF in het ziekenhuis is een project gericht naar kinderen met een beperkte mobiliteit zodat ook zij de beste jeugdfilms kunnen bekijken. 

Op het gebruiksvriendelijke online platform heb je het hele jaar door toegang tot de beste alternatieve jeugdfilms. Online wordt een deel van het festivalprogramma, gelijktijdig met het eigenlijke JEF festival, ter beschikking gesteld. Zo kunnen kinderen vanuit het ziekenhuis, revalidatiecentrum of zelfs thuis genieten van verschillende unieke festivalfilms. 

Bij elke kort- en langspeelfilm kan je kijken naar vooraf opgenomen inleidingen. Deze inleidingen worden opgenomen met de kinderjury, stagiaires of onze vrijwilligers. Alle kortfilms in competitie kunnen op dit platform ook een award winnen, gekozen door jou! Beoordeel elke kortfilm en die met de hoogste score wint de JEF in het ziekenhuis award!

Het online platform laat daarnaast toe om participatieve functies te integreren, zoals bijvoorbeeld het reageren op de geziene film of te linken naar de JEF makers pagina waar je zelf met film kan experimenteren.

JEF in het ziekenhuis groeit!

Samen met het Kroatische Kids meet Art en het Zweedse BUFF International Children and Young People's Festival, de steun van de Europese Commissie en giften vanuit Music For Life wordt JEF in het ziekenhuis ondersteund en groter dan ooit tevoren. Hierdoor breidt het aanbod op het online platform voor kinderen in ziekenhuizen in Kroatiƫ, Zweden en Belgiƫ uit. Elke partner selecteert vanuit de eigen organisatie de beste kort- en langspeelfilms voor jullie.

In het aanbod streven we een diverse, kwalitatieve selectie na. We presenteren exclusieve festivalfilms uit verschillende Europese landen met extra materiaal om het publiek uit te nodigen om zelf te participeren met hun eigen verhalen en creativiteit. Zo kunnen kinderen films kijken, maken en beoordelen vanuit hun bed in het ziekenhuis, thuis of in het revalidatiecentrum. We willen andere Europese festivals stimuleren om na dit pilootproject deel te nemen en een nog groter Europees platform mogelijk maken.